Medlemspresentasjon av Bil1Din AS | Nyheter | Brukte bildeler til din bil - Bruktdel.no

 
TIPS!
Husk at du alltid selv må sammenligne tekniske data på delen med din bil.
 

Medlemspresentasjon av Bil1Din AS

Tre generasjoner bil-demontører 

Tre generasjoner, her representert ved Anders Greftegreff, Bjarne og Arne Brøndbo, har lagt ned en formidabel innsats for å få bil-demonteringsfabrikken Bil1Din dit den er i dag.

 

Allerede i 1975 tauet Arne og Liva Brøndbo inn den første vrakbilen og startet Namdal bilopphuggeri på Skage. Målet i den tida var å få samlet opp bilvrak på godkjent tomt og på den måten unngå at skadelige væsker og materialer havnet i naturen, samt å få gjenvunnet metaller fra bilene. Etterhvert ble forretningsmodellen utvidet til også å gjelde salg av brukte bildeler for gjenbruk. 

Da Bjarne Brøndbo og Lise Greftegreff overtok driften lanserte de nettbutikken www.bil1din.no hvor man nå kunne kjøpe brukte bildeler på nett, ikke bare fra huggeriet i Namdalen men også fra en rekke andre skandinaviske aktører de samarbeidet med.

I dag er det Lise og Bjarnes sønner Espen, Anders og Tobias som har tatt over driften av Bil1Din. Med tredje generasjon bak rattet har vi nå åpnet landets mest moderne fabrikk for bil-demontering på Skage. 

Hos Bil1Din håndterer vi årlig 3.000 kjøretøy og vi produserer 30.000 brukte deler av høyeste kvalitet for det norske proffmarkedet. Takket være et utstrakt samarbeid med andre norske og svenske aktører kan kundene våre nå søke blant 6 millioner brukte bildeler. 

Vi tilbyr også et bredt utvalg av renoverte motorer, girkasser og turboer til de fleste bilmerker og modeller i samarbeid med profesjonelle leverandører i England, Nederland og Sverige. Disse produktene gjennomgår en intensiv, maskinell renovering og kvalitetskontroll – før de selges videre, og fremstår derfor som fabrikknye.

 

Bærekraftig gjenbruk av kvalitetsdeler

Faglærte, spesialiserte medarbeidere, standardiserte prosesser og smidig kundeservice er Bil1Din sin oppskrift på suksess. 

 

Hos Bil1Din jobber vi med kontinuerlig forbedring av alle ledd. Vi har satt oss som mål å profesjonalisere bil-demontering i Norge og gjøre brukte bildeler til det grønne, åpenbare førstevalget ved reparasjoner og skadeoppretting. Med fokus på de miljømessige og økonomiske fordelene ved gjenbruk av bildeler, ønsker vi å bidra til å løfte bærekraftsnivået i hele bilbransjen.

Bærekraftig forbruk og produksjon handler ifølge FNs bærekraftsmål om å gjøre mer med mindre ressurser slik at ressursene varer lengre. Slik kan vi sikre gode levekår også for fremtidige generasjoner. 

Jo flere bildeler som kvalitetssikres og gjenbrukes, jo mer sparer vi altså på jordens ressurser fordi vi unngår å utvinne nye råstoffer og sette disse i produksjon. I tillegg spares også miljøet når man handler kortreist fra en lokal bedrift i Norge framfor å bestille deler som må fraktes fra andre siden av jordkloden. 

Klargjøring av bildeler for gjenbruk har vi i Bil1Din lang erfaring med. Men mye har forandret seg siden oppstarten i ´75. Med moderne verktøy, standardiserte prosesser og tilgang på et enormt utvalg brukte bildeler har vi hevet nivået både på kvaliteten og utvalget. 

Vi setter vår ære i at en brukt bildel fra Bil1Din skal tilfredsstille samme krav til kvalitet, og dekke nøyaktig samme behov som en ny del, og jobber derfor aktivt med kvalitetssikring og kontinuerlig forbedring for å levere produkter av høy og forutsigbar kvalitet. 

Et av suksesskriteriene her har vist seg å være at vi bruker faglærte og spesialiserte medarbeidere som i tillegg til å være dyktige på sitt felt også har høyt engasjement for jobben de gjør. Vi vet at det er den som utfører jobben som sitter med kunnskapen og kompetansen. Derfor involverer vi alle medarbeidere i utvikling av våre prosesser. 

 

Slik jobber vi hos Bil1Din

Hos Bil1Din er vi stolte av å ha kompetente medarbeidere med høyt engasjement for jobben de gjør.

 

Vi bruker moderne verktøy til å foreta en grundig diagnose slik at vi kan sile ut alle deler som er defekte eller av andre årsaker ikke oppfyller våre strenge kriterier. Vi rengjør og kontrollerer alle deler både teknisk og visuelt.

Når vi får inn nye kjøretøy følger vi en standardisert prosess for å sikre at ingenting blir glemt eller overlatt til tilfeldighetene. Vi starter med å planlegge jobben som skal gjøres. Deretter gjennomføres diagnose og testing av kjøretøyet før vi går i gang med demontering av deler fra kjøretøyet. Så utfører vi etterbehandling, kvalitetskontroll og rengjøring av de enkelte delene. Til slutt blir delen registrert, før vi fotograferer og lagerfører den.

En handel med Bil1Din skal alltid være trygg og forutsigbar, slik at kunden opplever at leveransen svarer til forventningene. Skulle det likevel bli behov for bytte eller reklamasjon gjør vi alt for å håndtere dette på en smidig måte, og våre kundebehandlere lover svar innen 1 time på alle forespørsler, enten det gjelder bestilling eller reklamasjon. 

 

Nye lokaler tilrettelegger for videre vekst

Det er plass til 4000 europaller i Bil1Dins nye delelager.

 

Bil1Din er i sterk utvikling, og omsetter i dag bildeler for nærmere 50 millioner kroner per år. Etter åpningen av våre nye, moderne og store lokaler på Skage ligger nå alt til rette for videre vekst og utvikling. Her har vi topp moderne utstyr og alt vi trenger for å profesjonalisere prosesser som skal ivareta både arbeidsflyt, logistikk og HMS.

I vårt nye delelager har vi plass til 4000 europaller. Lageret er delvis automatisert, oppvarmet og tørt. I fabrikkdelen har vi moderne utstyr for å kunne håndtere alle innleverte kjøretøy på en effektiv og miljøsikker måte. SEDA-stasjonene har spesialutstyr for vår bransje og har funksjoner for å tappe skadelige væsker som bensin, diesel, bremse- og spylervæske. Via rørgater blir dette ført ut i vår miljøstasjon som ligger på trygg avstand fra bygningsmassen.

 

Familien Brøndbo/Greftegreff har store ambisjoner for familiebedriften Bil1Din. Med nye lokaler som ivaretar både effektivitet, sikkerhet og trivsel ligger alt til rette for videre vekst. 

 

Men minst like viktig er det at de nye lokalene også tilrettelegger for et trivelig arbeidsmiljø i trygge omgivelser, med sikkerheten til de ansatte i fokus. Bil1Din skal være en trygg arbeidsplass med fokus på involvering, ansvar og mestring. Med kontinuerlig forbedring og respekt for folk som våre kjerneverdier jobber vi stadig på for å bli enda bedre og sterkere sammen.


Publisert 10.10.2021   |   Nyhetsarkiv

  • Det finnes ingen deler i listen