Medlemspresentasjon av Knoks Bildeler AS | Nyheter | Brukte bildeler til din bil - Bruktdel.no

 
TIPS!
Husk at du alltid selv må sammenligne tekniske data på delen med din bil.
 

Medlemspresentasjon av Knoks Bildeler AS

Sirkulærøkonomi siden 1955

Knoks Bildeler i Sandnes ble etablert i 1955. Bedriften har gått fra å være et bilopphuggeri til et profesjonelt bil-demonteringsanlegg. Vår drift er todelt med salg av brukte deler fra nyere forsikringsbiler på den ene siden, og biloppsamling & miljøsanering på den andre siden; gjenbruk og gjenvinning. 

Delesalg - Gjenbruk

Vår kjernevirksomhet i dag, som i 1955, er gjenbruk av gode, originale bildeler. I 1955 var dette sunn fornuft, vi tok vare på verdiene våre. I 2021 er dette i henhold til myndighetenes fokus på sirkulærøkonomi og det grønne skifte - og fortsatt sunn fornuft 😊
Salg av brukte deler kommer hovedsakelig fra innkjøpte delebiler fra forsikringsbransjen. Her kommer det et bredt spekter av biler, helt opp til årets modeller. Vi driver omvendt produksjonsbedrift, og demonterer bilene slik at brukte deler kan gjenbrukes i andre biler.
Vi selger brukte deler til både profesjonelle verksteder og private kunder. Daglig sender vi mengder med deler til hele landet; nord, sør, øst og vest, og til utlandet. Rask ekspedering og forsendelser er noe vi har lang erfaring med. 
Du finner vårt utvalg på www.knoks.no eller på www.bruktdel.no. Ved å søke på bilens registreringsnummer får du opp deler tilgjengelig til din bil. Vårt dyktige salgsteam sitter klar til å behandle din ordre! I tillegg samarbeider vi med bransjekollegaer i hele landet for å kunne gi deg best mulig tilgang på brukte deler. 
 

 

 

Miljøsanering - Gjenvinning 

Vi er Norges største vrakmottak, og miljøsanerer nærmere 6000 vrakbiler hvert år. Behandling av kasserte kjøretøy er nøye regulert i avfallsforskriften, og denne er igjen basert på EU direktivet om kasserte kjøretøy. Her er det krav til at 95% av bilen gjenbrukes og gjenvinnes. For at vi skal oppnå dette må alle ressurser i bilen gjenbrukes eller gjenvinnes. Når vi mottar en bil, blir det først vurdert eventuelt brukbare deler. For vrakbilene er snittalder høy. Dermed blir gjenbruksandelen på disse bilene noe lav, men gjenvinningsgraden likevel høy. Alle biler må inn til en omfattende miljøsanering hvor bl.a. alle væsker og farlig avfall blir fjernet. Etter miljøsanering blir bilen presset og sendt videre til sortering og gjenvinning av ulike metaller. Dette blir igjen til råmaterialer til nye produkter. Sirkulærøkonomi i praksis 😊 Bilen din kan ende opp som ei ny gryte, en sykkel eller en lyktestolpe!
 

 

Knoks teamet

Knoks teamet består av en fantastisk gjeng av 20 fast ansatte og 4 deltidsansatte, fordelt på salg, demontering, logistikk, miljø og administrasjon. Vi gjør vårt ytterste for å gi deg en god kjøpsopplevelse. 

Knokse - knokser - har knokset 

Visste du at Knoks Bildeler AS har gitt opphav til et nytt ord? I 1995 ble ordet «knokse» registrert hos Norsk Språkråd. Grunnlegger Trygve Sveinsvoll gikk under kallenavnet «Knoksen» blant venner og da firmaet ble etablert i 1955 fikk det navnet Knoks – mest for gøy. I dag er det «å knokse» et vanlig uttrykk og begrep i regionen, som starter allerede i barnehagene hvor ungene knokser bilene sine når de leker. Og det sprer seg! Bransjekollegaer i hele landet forteller rett som det er om folk som ber om å få bilen sin knokset. Det synes vi er stas!

Velkommen til en trygg brukthandel hos oss! Besøk oss på www.knoks.no


Publisert 10.04.2021   |   Nyhetsarkiv

  • Det finnes ingen deler i listen